De warmte van de zon en koude rillingen van de spanning!

Manon 23 december 2024
Sinds een paar jaar woont Suze in Marbella samen met haar vriend Maarten. Suze is influencer en verhuisd vanuit Nederland. Haar leven lijkt perfect en ze geniet er volop van met Maarten maar ook met haar vriendinnen. Wanneer haar vriendin Maria vermist is, wil Suze niet geloven dat ze uit vrije wil vertrokken is en probeert er achter te komen wat er met Maria is gebeurd. Samen met haar vriendin Celine doen ze er alles aan om te achterhalen waar Maria is, maar wanneer er meer vreemde dingen gebeuren lijkt ook Suze in gevaar…

Jeetje wat een heerlijke thriller is dit weer zeg. Ik geniet altijd van de boeken van @lindavanrijnthrillers , maar ook deze keer heeft ze me weer ingepakt. Marbella leest zo enorm vlot en voor je het weet ben je halverwege het boek. Met een beeldende schrijfstijl waan je je als lezer bijna in het mooie Marbella dat twee kanten kent. Het centrum en de kust, maar ook het buitengebied.

‘Marbella mocht dan bekend staan om glitter, glamour en geld, de omgeving was juist rauw en soms lastig te verkennen.’

Het verhaal heeft een perfecte opbouw waarin je langzaamaan de personages steeds beter leert kennen. Het leventje van Suze en Celine wat glamour uitstraalt, maar ook Lena die als agent de recherche helpt als tolk. We schakelen nogal eens van perspectief en dat brengt het verhaal steeds in een ander licht. Het is mooi om het verhaal vanuit Suze te volgen, maar ook vanuit Lena. En wanneer je later meeleest vanuit het perspectief van Nikki, de zus van Suze, wordt het verhaal nog spannender.

De benauwende sfeer, dat onderbuikgevoel dat er iets niet klopt, dat maakt Marbella een verhaal wat je naar het puntje van je stoel trekt en je niet wil stoppen met lezen totdat je weet hoe de vork in de steel zit.

Marbella is weer een heerlijke thriller waar je de warmte van de zon voelt, maar koude rillingen krijgt van de spanning! Ik hou ervan!

Meer recensies van Manon