Fijn verhaal vol warmte!

Manon 04 november 2024
Het leven zit Carmen niet mee. Na een woordenwisseling is haar grote liefde vertrokken naar het regenwoud in Brazilië. Met enorm veel liefdesverdriet sleept Carmen zich door de dagen maar het zit haar niet mee. Het gaat slecht met de winkel en haar zus hoopt dat Carmen snel een plek zal vinden om zelf te gaan wonen. Ze voelt zich verschrikkelijk en heeft de puf niet om de winkel om te toveren in kerstsfeer. Wanneer ze hoort dat haar baas een grote reis wil gaan maken en er iemand op de loer ligt om de winkel over te nemen en er een gigantisch toeristisch winkeltje van te maken wil Carmen alles op alles zetten om de winkel te redden en Mr McCredie te helpen bij zijn grote wens. Maar daar kan ze wel een beetje magie bij gebruiken…

Het is heerlijk om weer terug te zijn in het prachtige Victoria Street waar je de knusheid van het straatje naar het kasteel voelt. De beeldende schrijfstijl van @jennycolganbooks zorgt ervoor dat je de sfeer kan voelen van de saamhorigheid onder de winkeliers. De lieve Carmen, die het haarzelf niet altijd makkelijk maakt, met haar grote hart, maar ook de andere personages brengen een mooi verhaal over vriendschap, verdriet maar vooral veel liefde in alle vormen.

Langzaam aan kom je steeds meer in de kerstsfeer en doordat het verhaal steeds wisselt van perspectief krijg je een compleet beeld. Het verhaal bestaat uit drie delen en we worden meegenomen in de tijd. We lezen vanuit Carmen, haar zus Sofia, Oke en de verteller van dit verhaal zorgt ervoor dat we niets missen. Vanaf deel 3 is de kerstgedachte volop aanwezig en word je als lezer vervult met een warm kerstgevoel.

Nog steeds zou ik graag een bezoekje brengen aan de boekwinkel van Mr McCredie en Carmen, Jenny Colgan heeft deze plek zo mooi beschreven dat ik me er bijna thuis voel. Middernacht in de Kerstboekwinkel is een verhaal wat je hart vult met warmte en liefde voor de personages, maar ook voor deze mooie plek.

Meer recensies van Manon