Prachtig verhaal met een mooie boodschap.

Manon 23 december 2024
Wanneer de opa van Vik sterft, mist hij hem ontzettend. Opa Tak was zijn allerbeste vriend waarmee hij huiswerk maakte en graag werkte in het dorpsbos. Nu woont hij nog samen met zijn vader, moeder en oma Ketchup en zijn papegaai, maar wat zou hij graag weer dichtbij opa Tak zijn. Hij probeert dat op allerlei manieren en als vliegen niet wil lukken meldt hij zich aan voor de astronautentraining. Is dat een manier om dichterbij opa Tak te komen?

Morgen vlieg ik naar de maan is een boek met mooie thema’s. Verdriet en rouw, maar ook vriendschappen, doorzetten als je iets graag wil en omgaan met teleurstellingen. Op eenvoudige manier lees je een verhaal over een van de moeilijkste dingen in het leven, het missen van iemand die je nog niet wil missen.

Dit leesboek is gemakkelijk te lezen en passend voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar. Uiteraard kun je het boek ook samenlezen. Vik is een mooi personage. Een jongen die nadenkt over hoe hij zijn opa nog na zijn dood kan bereiken. Hij wil zo graag nog samen zijn met zijn opa. Hij zoekt naar oplossingen en wanneer hij bij de astronautentraining belandt leert hij veel. Niet alleen over de ruimte, maar ook over vriendschappen en het omgaan met overwinningen en teleurstellingen.

Met korte hoofdstukken en met een prettig tekstniveau gericht op het jonge kind, worden we meegenomen op het mooie avontuur van Vik waarin mooie boodschappen verborgen zitten.

Als je iets heel erg graag wil, dan kun je het proberen. En ook al lukt het niet altijd, Je wint altijd door gewoon te proberen. Mooie woorden van Opa Tak.

Morgen vlieg ik naar de maan is een prachtig verhaal voor de jonge lezer met een mooie boodschap. Hoe erg je iemand ook mist, hij leeft verder in je hart. En zolang hij daar verder leeft, is hij niet weg. Of toch niet echt…

Meer recensies van Manon