Op avontuur met Pip.
Nu is er een heerlijke (voor)leesboek uitgebracht vol met avonturen rondom Pip en haar knuffel Pom. Samen met deze knuffel weet ze van elke dag een feestje te maken.
En dat kun je meteen merken zodra je begint met lezen. In het eerste hoofdstuk mag Pip de juf zijn als hun meester Tim ziek is. In plaats van naar huis gaan, krijgen alle kinderen deze dag les van juffrouw Pip. En wat wordt het een leuke dag, Rekenen met snoepjes, nieuwe woorden maken en van de trap glijden tijdens de gymles, dat wil toch iedereen?
In deze bundel vind je allemaal korte verhalen die je laten lachen en waarin Pip je meeneemt in haar avonturen. Want ze speelt niet alleen de juf, maar ook de kapper, ze organiseert een dansshow en heeft een oppashondje. En al die dingen gaan natuurlijk niet zomaar of heel makkelijk. Samen met haar knuffelhond Pom beleeft ze heel wat avonturen en valt er ook heel wat te lachen.
Dit boek is perfect voor de jonge lezer die wel houdt van avontuur en fantasierijke verhalen. En kan je kind zelf nog niet lezen, dan is het superleuk om voor te lezen uit dit boek. Ook als je Pip helemaal niet kent van Youtube zijn de verhalen echt heel leuk.
Met leuke, kleurrijke illustraties wordt het verhaal nog leuker en met roze als hoofdtint denk ik dat dit boek vooral de meiden zal aanspreken al kan ik me voorstellen dat jongens net zo goed van deze avonturen zullen smullen.
Op avontuur met Pip is wat mij betreft een echte aanrader voor de lezers van groep 4, 5 en 6, maar voorlezen kan natuurlijk altijd!