Sinterklaas in het muizenhuis!
Kijk eens even hoe mooi dit boek is; Het Muizenhuis Sinterklaas! Dit wil je toch hebben? Want ja hoor, ook bij het Muizenhuis is Sinterklaas aangekomen. Sam is al helemaal klaar om zijn schoen te gaan zetten, maar Julia heeft eigenlijk nog nooit Sinterklaas gevierd. Daar wil Sam wel bij helpen en samen leven ze toe naar Pakjesavond. Een avond waar iedereen welkom is en ze samen kunnen genieten van het feest.
Wat is het lezen van dit boek genieten. De prachtige foto’s zorgen voor enorm veel kijkplezier en samen met je kind kun je steeds iets nieuws ontdekken. Het muizenhuis is zo mooi gemaakt met kleine details en door het mooie grote formaat komen de prachtige decors helemaal tot leven. Dat heeft Karina Schaapman weer supermooi gedaan. Het verhaal brengt alle Sinterklaas tradities mooi naar voren, zoals het aankomen met de boot, het zetten van je schoen, het maken van een verlanglijstje en natuurlijk het vieren van pakjesavond. Ook het feit dat het Sinterklaasfeest niet voor iedereen vanzelfsprekend is vind ik mooi naar voren gebracht.
Sinterklaas is echt een perfect voorleesboek voor deze tijd van het jaar. Samen met je kind genieten van het leuke verhaal maar zeker ook van de mooie platen in het boek. Je raakt niet uitgekeken en het geeft kijk plezier voor jonge kinderen maar zeker ook voor de volwassen meelezers.
Ik ben stiekem verliefd geworden op deze muisjes, wat een lieverds zijn het. Je kunt dan ook wel voelen dat de vriendschap tussen Sam en Julia er een is voor in de boeken!