Spannende en mooie roman én een aanklacht
Dit boek is heel anders. Naast een mooie, spannende roman met meerdere lagen in een schrijfstijl die blijft verrassen, is het ook een pamflet tegen de vleesindustrie. De relaties tussen de hoofdpersonen zijn even belangrijk als waar deze activisten zich hard voor maken. Het beeld van duizenden dieren die gruwelijk worden vermoord ten gunste van de maaltijd van mensen die zeggen tegen dierenleed te zijn, vergeet je niet snel meer. Van die ellende was ik al overtuigd. Deze roman zal mensen informeren en -hoop ik- een zetje in de goede richting geven. Jammer dat er ook mensen zullen zijn die met deze informatie, het boek niet meer willen lezen. Zonde, het is veel meer dan een aanklacht.
Puntje van kritiek is dat ik enkele taalfoutjes tegenkom. Ik ben ook niet foutloos. Ik verwacht wel dat een redacteur van de uitgeverij de schrijver had geholpen met corrigeren. Ook zonde dus.