Wow, wat een sterke thriller!
Onlangs zag ik op Instagram een opoep voorbijkomen voor deelname aan de online leesclub voor het boek 'De val van Tammy Davidson'. Toen ik las waar het boek over gaat, heb ik me meteen aangemeld.
Het boek start met een superspannend en goed geschreven proloog. Meteen wil je meer weten, hoe gaat dit verder?
Maar dan kom je in deel 1, en dat lijkt haast wel een losstaand deel te zijn. Het heeft niets te maken met Jonathan, die je in de proloog volgt. In deel 1 lees je over Puck, die werkelijk iets afschuwelijks meemaakt terwijl ze met haar gezin op vakantie zijn in Zuid-Frankrijk. Door de manier van schrijven kun je je zo goed invoelen in wat Puck doormaakt, haar twijfels en dilemma.
In deel 2 lees je verder over Jonathan. Je leest door middel van fragmenten wat hij in zijn jeugd heeft doorgemaakt, hoe dat hem heeft gevormd en waar hij nu doorheen gaat. Ook dit is zo goed beschreven.
Deel 3 begint met Tammy. Wie is Tammy, waarom is zij belangrijk in dit alles?
En in deel 4 ga je dan uiteindelijk richting de ontknoping. Waarin Puck, Jonathan en Tammy allemaal samenkomen in het verhaal en je uiteindelijk de connectie tussen deze personages en de verschillende delen leert.
Dit hele boek is spannend en enorm meeslepend. Je kunt door de schrijfstijl van Lex Passchier je echt inleven in de personages. Het verhaal is zo geschreven dat het tempo er goed inzit, maar toch niet gejaagd aanvoelt. Het leest daarom heel fijn weg.
De val van Tammy Davidson is een (psychologische) thriller die genoeg spanning in zich heeft en door de wisseling tussen personages en delen zeer gelaagd is.
Chapeau aan Lex Passchier voor het schrijven van mijn eerste 5⭐⭐⭐⭐⭐ boek van 2025!
Deel 3 begint met Tammy. Wie is Tammy, waarom is zij belangrijk in dit alles?