Een gelukkig weerzien
Ik heb onlangs 'Een gelukkig weerzien' gelezen en ik vond het een mooi verhaal.
Het boek heeft wat weg van feelgood, maar tegelijk is het een oorlogsroman.
We volgen Mary en haar leven tijdens de Tweede Wereldoorlog in Engeland. Mary woont bij haar afstandelijke en minachtende zus Doris. Verder volgen we Rosie die een bar runt - Mary komt daar regelmatig piano spelen wat haar een leuk extraatje oplevert, en we volgen o.a. Peggy die een pension heeft waar ze ook jonge meisjes huisvest.
In die tijd werden veel mannen opgeroepen om in de oorlog te vechten, namen veel vrouwen hun werk in de fabrieken over.
'Een gelukkig weerzien' is het 9de deel in de 'Een veilige haven' serie, op zich kun je de delen los van elkaar lezen, maar je zal zeker bepaalde dingen niet volledig kunnen plaatsen als je ze los van elkaar gaat lezen.
Al met al een mooie roman waar ik van heb genoten om te lezen.
Het boek heeft wat weg van feelgood, maar tegelijk is het een oorlogsroman.
Al met al een mooie roman waar ik van heb genoten om te lezen.