Fake
Stel dat je voor de buitenwereld je leven volledig op orde hebt. Je bent getrouwd met een chirurg, jullie hebben samen een zoontje. Je hebt rechten gestudeerd en hebt een carrière opgebouwd.
Maar achter deze facade is je huwelijk nog slechts een farce van wat het was, je carrière is niet meer wat het was en jullie zoontje is een terrorpeuter die je tot het uiterste kan drijven.
Maar dan, als je alles op een dieptepunt lijkt te zijn, dan neemt een oud-studiegenote contact met je op. Zij heeft het voor elkaar, een carrière met een eigen onderneming- in fake luxe merktassen...
Dat is het leven van Ava, ze weet niet zo goed wat ze moet doen. Maar dan houdt Winnie- haar voormalige studiegenote, haar een reddingsboei voor. Ze besluit deze kans met beide handen aan te pakken en gaan samen in zee met de fake tassen.
Hoe pakt dit uiteindelijk uit voor Ava, maar ook voor Winnie? Wat moet je allemaal doen, hoe ver ga je?
-------------------------------
Het boek leest lekker vlot weg, niet alleen omdat het slechts 245 pagina's heeft, maar ook omdat het verhaal vlot geschreven is.
Het is een vermakelijk verhaal over Chinese vrouwen die in de fake luxe handtassen gaan en Amerikanen die daar, vooralsnog, intrappen en met de knock offs aan de haal gaan.
De moeilijkheden, twijfels en uitdagingen waar Ava voor komt te staan worden goed beschreven en het verhaal eindigt uiteindelijk met een plottwist die ik langzaam aan al zag aankomen.
3,5 ⭐
-------------------------------