Zeeuwsch meisje
Nick ter Wal is antiquaar en literator. Dat klinkt als in die pindakaas-reclame: 'Later word ik boer. En schaatser.'
Hij schreef voor de Hendrik de Vries- reeks van Uitgeverij Passage een deeltje over auteur en reclameman Ferdinand Langen (1918-2016). Op een van Langen geërfde Smith Corona Coronamatic 7000.
Ter voorbereiding op een bloemlezing met werk van dichter A. Marja, een goede bekende van Langen, schreef Ter Wal in 2008 op goed geluk Langen aan. Er ontwikkelde zich een correspondentie en vriendschap tussen beide mannen.
In tien kordaat getitelde hoofdstukjes schetst Ter Wal een mooi geschreven, behoedzaam portret van de vergeten schrijver Langen, diens leven en werk, en van hun vriendschap: “Misschien heeft hij me zo zachtjesaan ingepalmd. (..) Ik denk dat hij oprecht vond dat zijn levensverhaal goed genoeg was om aan anderen te vertellen. Hij zocht alleen nog een woordvoerder.”
“(..) het was een vriendschap met voorbedachten rade.”
Geen woord te veel, hoor!
Titel: De schrijfmachine (2018, 54 pagina’s)
Auteur: Nick ter Wal (Groningen, 1983)
ISBN 9789054523642
Uitgever: Uitgeverij Passage
“(..) het was een vriendschap met voorbedachten rade.”
Geen woord te veel, hoor!
Titel: De schrijfmachine (2018, 54 pagina’s)
Auteur: Nick ter Wal (Groningen, 1983)
ISBN 9789054523642
Uitgever: Uitgeverij Passage