AA wordt HA
Als je de titel van het boek ziet heb je in eerste instantie geen idee wat je moet gaan verwachten. Het lijkt op een slap aftreksel van de AA, en na een knallende opening, lijkt het er even op dat dat het ook is. Maar niets in minder waar. Je wordt een verhaal ingezogen waarin niets is wat het lijkt.
Een huurmoordenaar met wroeging, dat zie je niet zo vaak. En dan ook nog een die zijn beroep, voor zover je van beroep kunt spreken, vaarwel wil zeggen, en weer met zichzelf in het reine wil komen.
Er ontvouwt zich een verhaal waarin we een man leren kennen die zich aan het onttrekken is aan zijn verleden. Tegelijkertijd valt hij bijna automatisch terug in zijn oude gedrag als hij in het nauw gedreven wordt en we zien de worsteling die hij hiermee heeft. Wat volgt is een keiharde actiethriller waar het geweld niet geschuwd wordt maar waarbij de slachtoffers , over het algemeen, nog wel in leven blijven.
We volgen Mark, de gevaarlijkste huurmoordenaar ter wereld, hij volgt een 12 stappen plan om een einde te maken aan zijn verslaving; het vermoorden van mensen. Hij is tot het besef gekomen dat hij hulp nodig heeft nadat hij iemand omgebracht heeft uit gewoonte en dat diegene de druppel was die hem de kans om een gelukkig leven te leiden nu haast onmogelijk gemaakt heeft.
Zijn verleden blijft hem achtervolgen en in plaats van jager wordt hij prooi, wat volgt is een knetterend verhaal wat zich afspeelt op verschillende continenten.hij is in het gezelschap van Astrid, de enige die hij nog denkt te kunnen vertrouwen en een jong katje genaamd P. kitty. Hij moet zorgen dat hij de drieging die hem boven het hoofd hangt de baas blijft en afwendt en tevens wil hij niet meer moorden, dit levert nogal wat , innerlijke, conflicten op.
Rob Hart is erin geslaagd om een verhaal te schrijven met daarin de nodige plottwisten, waarbij het geweld niet geschuwd wordt maar we ook de menselijke kant van een (ex) huurmoordenaar zien, die vast van plan is om afscheid te nemen van zijn vorige leven als moordenaar.