Hartverwarmend

Marco8910 25 januari 2025
Jeugdsentiment. Door dit boek ben ik fan van Maarten ‘t Hart. Hoe hij gemoedstoestanden beschrijft vanuit een getroebleerde geest, zo levendig en begrijpelijk, dat was voor een opgroeiende puber een openbaring. En nog steeds. Ook door dit boek is mijn interesse voor natuur en vooral (tuin-) vogels aangewakkerd. Laatst heb ik de film uit 1981 opnieuw gezien en besloten tot herlezing van het boek. Dat viel niet tegen. Liefde, geloof, natuur, sociale onhandigheid, wetenschap, muziek, alle thema’s zijn al aanwezig in dit vroege werk en tot een rond verhaal aaneengesmeed. Het is wat hoekig en niet zo sociaal wenselijk geschreven met bijvoorbeeld een wel zeer beeldend beschreven knippen van amandelen, maar ondanks eenzaamheid en doodsgedachten wordt het leven door de protagonist uiteindelijk omarmt. Hartverwarmend.

Meer recensies van Marco8910

Als Jolenes helikopter crasht in Irak, moet ze terugkeren naar het huwelijk en gezin dat ze onder hoogspanning achterliet. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.