Wat zou je doen?
Gebied 19 van Esther Gerritsen. Spaarzaam helder proza, personages die even waarachtig als potsierlijk zijn, schreef The New York Times. Daar ben ik het volmondig mee eens. Gebied 19 is een dystopische roman over Tomas die op een ochtend ontwaakt en zijn vrouw niet naast hem vindt. Wat is er gebeurd? De wereld is totaal veranderd. Wat doet dat met de achtergebleven mensen op de aarde? Een diepe inkijk in het menselijk brein.
Boeken zoals deze blijven je bij. In vergelijking denk ik aan de grote Nobelprijswinnaar José Saramago met zijn boeken: De Stad der Blinden, de Stad der Zienden en Het Stenen Vlot, alhoewel deze schrijver wel van een andere grootheid is. Toch zijn er overeenkomsten met Gebied 19 van Esther Gerritsen. Een aanrader!