Duizend Draadjes - Neneh Cherry
Wie met de muziek van de jaren tachtig is opgegroeid, kent Hiphop zangeres Neneh Cherry. Neneh, geboren in Zweden, brak door in London met het nummer Buffalo Stance van het album Raw Like Sushi en dit nummer werd een wereldhit.
‘Buffalo stance = To stand with your arms tighly crossed looking over to side at.’
“No moneyman can win my love It's sweetness that I'm thinking of. We always hang in a Buffalo Stance We do the dive every time we dance I'll give you love baby not romance I'll make a move nothing left to chance So don't you get fresh with me.”
Daarna volgde de hit Manchild en 7 Seconds Away.
Deel 1 gaat over de jeugd van Neneh. Een grote opsomming over het leven van haar Zweedse moeder Moki, die kunstenares was, haar vader Ahmadu Jah, een muzikant en haar stiefvader Don Cherry, die een Afrikaans/Amerikaanse jazzmuzikant was.
Ze heeft broers en zussen, zowel half als stief en drie setjes grootouders. De band is goed en Neneh groeide op met muziek en veel en lekker eten. In dit eerste gedeelte voel je de liefde die Neneh heeft voor haar familie.
Deel 2 gaat over haar tienerjaren en dit is niet het interessantste gedeelte om te lezen. Ze schrijft over waar ze woonde en de vriendschappen die ze maakte. Ze voelde zich te donker voor Zweden en te Zweeds voor Amerika en dus ging ze naar London.
Deel 3 is het gedeelte waar Neneh haar volwassen jaren beleeft. Waar ze beroemd werd en waar ze over haar kinderen vertelt. Moeder- en beroemd zijn is zowel mooi als zwaar. Alles wat je wilde weten over Neneh en de reden waarom je haar boek wilde lezen vind je in dit gedeelte.
In Deel 4 verliest ze haar ouders, vrienden en zichzelf. Het is rauw en emotioneel. Hoogte- en dieptepunten, trauma’s en verslavingen.
Haar hele boek is verweven met de band van familie, vrienden en de liefde voor haar drie kinderen. Neneh is een sterke vrouw, met een bijzonder verhaal. Ze treedt nog steeds op en woont afwisselend in Stockholm en London.
“Manchild, will you ever win? Manchild, look at the state you're in...”
Margje
voor Sannereadsalot
Daarna volgde de hit Manchild en 7 Seconds Away.
“Manchild, will you ever win? Manchild, look at the state you're in...”
Margje
voor Sannereadsalot