Ontregeld door de Ziener
Zelden heb ik zo'n boek gelezen waar je hard voor moet werken maar dat elke zweetdruppel waard is.
Dit boek gaat over Diagene die met een queeste bezig is naar T.C. Elimane, maar ten diepste is hij op zoek naar wat literatuur is. Ook is dit verhaal een zoektocht van de hoofdpersoon naar zichzelf.
We reizen met hem door de tijd en over meerdere continenten, verdwalen net als in een labyrint, maar komen uiteindelijk terecht in het middelpunt.
T.C. Elimane wordt de zwarte Rimbaud genoemd. Rimbaud wilde dat al je zintuigen rationeel ontregeld werden bij het lezen om ziener te kunnen zijn en daar is Sarr, de schrijver in geslaagd. Is hij misschien de zwarte Rimbaud zelf?
De stijl is weergaloos. De schrijver is enorm veelzijdig. Zinnen van meerdere pagina's worden afgewisseld met originele vergelijkingen, ieder personage heeft zijn eigen geluid.
Voor liefhebbers van De schaduw van de wind van Ruiz Zafon is dit het perfecte boek, maar ook voor lezers van De zwarte met het witte hart is dit boek een aanrader.