Samen op weg naar kerst. ✨

MargreetNap 21 oktober 2024
‘Zie jij deze kinderen? Dit zijn Kas, Mel en Balt. Ze komen van heel ver.
Ze gaan op zoek naar een koning. En volgen een ster.’

Volg de ster | Hanneke de Zoete en Michel de Boer | Buddy Books

Hier in huis wordt er al afgeteld. Het is nog … dagen tot kerst. En ja, dat is al best weer snel! Ik ontving van Buddy Books een leuk en interactief verhaal voor jonge kinderen, geschreven door Hanneke de Zoete, je weet wel, van de Zoete Zusjes!

In volg de ster ga je met Kas, Mel en Balt op reis, de ster volgend omdat er een koning is geboren. Samen op reis, samen zoekend naar de ster, cadeaus uitzoeken, op een kameel, door de woestijn. Ze reizen over de bergen, moeten door een rivier en dan schittert de Koningsster boven een stal. Maar waar zijn hun cadeaus nou toch gebleven?

Een speelse invulling van het bekende verhaal van de wijzen uit het oosten. Heel leuk en dus interactief gedaan. Van tellen tot letters herkennen, van woestijndieren zoeken tot ontdekken waar de cadeaus dan toch zijn gebleven. Om er zo samen achter te komen dat het grootste cadeau in de kribbe ligt; een cadeau voor iedereen. Voor jou en voor mij.

Dit kleurrijke en speelse verhaal van Hanneke en Michel is erg leuk gedaan en echt een aanrader voor vanaf een jaar of vier. Leuk voor thuis, op school of in de kerk in de voorbereidingen naar kerst toe. En als je dit verhaal over de wijzen nog niet kent, is het wellicht een mooie kennismaking met waar het met kerst eigenlijk om draait, het kindje Jezus dat geboren wordt.

Meer recensies van MargreetNap