Een lepeltje cosycrime

Maria K 11 mei 2023
Het tiende seizoen van populaire bakwedstrijd Bake Week, gaat van start.
De 6 nieuwe deelnemers staan te trappelen om te starten, het verhaal wordt verteld vanuit wisselend perspectief door alle zes kandidaten. Hierdoor leer je ze goed kennen en leef je met ze mee.
Normaal wordt dit programma altijd door de beroemde chef-kok Betsy Martin gepresenteerd, maar deze jubileum uitzending voor het eerst ook door Archie Morris.
De bakwedstrijd wordt gehouden op Grafton Manor, dat in bezit is van presentatrice Betsy Martin.
Al aan het begin van het boek valt een dode, wie of waarom wordt pas bijna aan het einde van het boek onthuld, waardoor je het verhaal niet te lang weg wil leggen.

Het boek krijgt de vergelijkingen met Cluedo, Bake Off en Knives Out en dat maakte mij nieuwsgierig.
Een terechte vergelijking, ook de vergelijking Agatha Christie wordt snel gemaakt.
Het boek is inderdaad een mix van al het bovengenoemde waardoor de spanning niet oploopt, daarom is ook geen echte detective of thriller, maar wel een mooie cosy crime.
Geen echte detective want er is geen rechercheur of echte speurder in het boek. De hoofdrol is voornamelijk voor de kandidaten van de bak wedstrijd.

Het verhaal speelt zich in het mooie landhuis met als middelpunt de bakwedstrijd, een prachtig decor waarin de rivaliteit welig tiert en niet alleen bij de deelnemers! Je ziet echt de tent voor je in het gras en de deelnemers in de tent.

Het boek is echt leuk om te lezen, want als fan van heel Nederland bakt en The Britisch Bake off, is dit echt een boek vooral de andere fans van bakken.
Het boek is vlot geschreven met korte hoofdstukken die steeds van uit het oogpunt van 1 persoon.
het is origineel want een bakwedstrijd a la Britiach bake off met een vleugje detective een moord en meerdere verdachten de ideale combinatie om heerlijk te lezen.

Ik heb dit boek van Hebban ontvangen uit een winactie in ruil voor een recensie

Meer recensies van Maria K