IJzersterke Thriller
Het debuut van Carmen Mola (een samenwerking van 3 Spaanse thrillerauteurs) is heerlijk gruwelijk zonder dat het te erg wordt, al scheert het wel rakelings langs.
Een gruwelijke moord is de aftrap voor het onderzoek van inspecteur Elena Blanco.
Elena is een kleurrijk personage, temperamentvol, sensueel en woont op het mooiste plein van Madrid. Zo is haar favoriet drankje grappa waar ze dan ook met volle teugen van geniet en ze houdt van Mina Mazzini waarvan ze de liedjes uit volle borst zingt in de karaokebar.
Susana Macaya verdwijnt na haar vrijgezellenfeest. Haar lichaam wordt twee dagen later gevonden, haar tutu doordrenkt met bloed. Even wordt gedacht dat de aanstaande bruid nog leeft, tot blijkt dat het een made is die uit haar oogkas kruipt… De even kleurrijke als ervaren inspecteur Elena Blanco ontdekt dat Susana’s zus Lara zeven jaar geleden op dezelfde vreselijke wijze aan haar einde kwam, ook op de vooravond van haar huwelijk. De moordenaar van Lara zit momenteel echter zijn straf uit.
Het verhaal zelf heeft veel onverwachte wendingen is daardoor onvoorspelbaar. Je wordt telkens op een verkeerd spoor gezet en ziet de plot echt niet aankomen. Hierdoor kan je het moeilijk nog opzij leggen als eenmaal je bent gestart met lezen. Ik ga meteen het volgende deel kopen want ik heb zin om meteen verder te lezen na de afsluitende cliffhanger van dit boek.