Lezen is stom!! Of toch niet?
Het boekje bevat twintig redenen waarom lezen stom is, omdat het bijvoorbeeld altijd zo serieus is. Maar dan zie je een illustratie van een jongetje dat om het verhaal moet lachen. Of omdat je bij lezen altijd in je eentje bent, maar dan zie je een illustratie van een jongetje dat leest en een draak als gezelschap heeft. De illustraties ontkrachten dus eigenlijk steeds het argument waarom lezen stom is.
Het is een geinig boekje om te laten zien op school, voor boekenhaters maar ook voor boekenwurmen. Het is soms wel nog een beetje lastig om te snappen waarom lezen dan juist wél zo leuk is en daar zullen sommige kinderen wel wat hulp bij nodig hebben. Maar al met al is het leuk om dit boekje voor te lezen op school en te gebruiken bij een leesproject. Misschien valt er wel zelf een leuk project bij te verzinnen, zoals zelf vijf nieuwe redenen bedenken waarom lezen stom is en daar een positieve draai aan geven met een tekening. Lastig, maar misschien te realiseren in de bovenbouw.
Ik geef het boekje drie sterren.
Ik geef het boekje drie sterren.