Schitterend slotstuk van een heerlijke feelgoodserie
Een serenade voor Gina is het derde deel van de meeslepende Happy in de Hofstad-serie.
We maken kennis met schrijfster Gina in New York. Ze verloor twee jaar geleden de liefde van haar leven en kan hem maar niet vergeten. Wanneer zij de Nederlandse cellist en docent Sven ontmoet tijdens het joggen in Central Park en hij haar beter wil leren kennen, voelt dit als verraad aan Jason. Ze wil de focus op haar nieuwe boek houden, maar heeft last van writer's block. Haar moeder Betsy stuurt haar daarom op vakantie naar Nederland, om haar Haagse familie Boterenbrood te leren kennen. Wellicht krijgt ze zo meer inzicht in wie ze is en durft ze misschien ook haar hart weer open te stellen.
Wat een slotstuk! Niet alleen brengt Renée een ontzettend leuke, originele insteek voor een compleet nieuw liefdesverhaal, ook zien we de grappige, lieve familie weer terug en zelfs nog andere personages uit de vorige verhalen, waardoor ook oude plotstukken nog heel verrassend een mooie wending krijgen!
Gina en Sven zijn personages die direct in je hart kruipen. De ontluikende liefde en hun ontwikkeling worden heel overtuigend uitgewerkt. Gina is lief maar ook een doorzetter met ambities. Het verdriet om haar verloren liefde geeft haar diepgang en maakt het verhaal realistisch en aangrijpend. De hartverwarmende manier waarop de familie Boterenbrood Gina opneemt en liefdevol omarmt was ook erg ontroerend. Pure feelgood zoals feelgood bedoeld is!
Renée heeft een heerlijk vlotte en luchtige schrijfstijl en ze brengt Den Haag en het lekkere eten weer prachtig tot leven, maar ook New York City, waar het verhaal begint, sprankelt zo je e-reader uit. Naast de realistische omstandigheden en het aangrijpende verleden komt er ook weer een hoop liefde en humor aan bod in hartverwarmende en hilarische momenten. Hierdoor is het verhaal mooi in balans en wordt het nergens te zwaar. Het einde is ook gewoon perfect en sluit niet alleen dit verhaal, maar de hele serie prachtig af!