Herkenbare zoektocht naar betekenis en diepere connectie
Geef me een teken is het eerste deel in De Cappuccino club, over Pippa en haar beste vriendinnen. In hun drukke leven proberen ze toch elke week samen cappuccino te gaan drinken. Ze zijn elkaars steun en toeverlaat.
Pippa komt uit een relatie die heel vervelend gestrand is. Zij heeft een druk leven door het succesvol influencerbureau wat ze runt en dat is heel leuk maar ze rent van deadline naar deadline. Ondanks de lieve vriendinnen en het mooie appartement, voelt ze zich rusteloos. Haar leven snelt als het ware op automatische piloot voorbij.
Wanneer ze gevraagd wordt voor een spirituele retraite, neemt ze die uitnodiging aan, al zijn haar vriendinnen hoogst verbaasd. Yoga, mediteren en stilte wandelingen, daar is zij toch veel te nuchter voor? Pippa besluit toch te gaan en natuurlijk komt ze zichzelf keihard tegen wanneer ze de controle moet loslaten. Maar ze leert ook heel veel van de zoektocht en komt ook een leuke chefkok tegen.
Het is maar goed dat dit het eerste deel van een serie is want ik ben nog lang niet klaar met Pippa en haar vriendinnen! Het zou zo mijn groepje kunnen zijn. Altijd druk druk, maar proberen elkaar wel te steunen door dik en dun. De vluchtige influencerwereld wordt goed neergezet. We merken ook al snel dat Pippa haar vertrouwen in mensen beschadigd is. Michon Voncken doet niet alles uit de doeken, maar genoeg om te laten voelen wat het heeft gedaan. Dat is prima uitgewerkt, zeker voor een kort verhaal. Ook de ontwikkeling van Pippa is mooi om te lezen en herkenbaar. Tegenover de vluchtige influencerwereld staat een Zen-bubbel, waarbij organisator Sylvie misschien een klein beetje een karikatuur wordt. Pippa moet voor zichzelf bekijken welke elementen ze wil behouden en wat anders moet. De rol die Joris in dit alles heeft komt met een fijn einde tot uiting. Ik vond dat heel geloofwaardig uitgewerkt.
Al met al een heel fijn feelgoodverhaal met herkenbare elementen, een goed plot en leuke personages. De reis van Pippa is goed uitgebeeld en ik heb genoten! Gelukkig gaat de Cappuccino club nog verder!