Schitterend tweede deel met meer diepgang

MarieJoseJansen 30 september 2024
Niemand zoals Zoë is deel 2 van de grappige Sportschooltrilogie van Renée Olsthoorn.
In elk deel staat een van de vriendinnen centraal en worden we meegenomen in haar leven. De delen zijn los te lezen maar het is natuurlijk superleuk om de andere meiden terug te zien in elkaars verhalen.

Zoë kenden we dus al een beetje uit Veerles verhaal. Nu leren we haar goed kennen. Ze is happy single en heeft een puberdochter waarmee ze samen op een verdieping bij haar moeder woont. Zo komt Philomena niets te kort. De moederliefde spat ook direct van de pagina's af. De band met de vader van Philomena is gelukkig vriendschappelijk en daar is ze blij om. Ze werkt als trouwambtenaar en geniet van het geluk van de diverse stellen, maar zelf ziet ze het huwelijk niet zo zitten. Haar leven is prima zo en ze heeft geen ruimte voor de liefde, toch? Tot op de sportschool Thijs heel toevallig altijd op hetzelfde moment als Zoë naar de spinningles komt. Gloort er dan toch nieuw liefdesgeluk of blijft bindingsangst haar parten spelen?

Dit tweede deel van deze serie is knap opgebouwd en bevat meer diepgang. Natuurlijk word je meegezogen in het verhaal door Renées vlotte pen. Haar luchtige schrijfstijl vol humor zorgt direct voor een heerlijke sfeer en een gevoel van verbondenheid met de unieke personages, die op geheel eigen wijze in het leven staan. Op natuurlijke wijze worden moderne gezinsvormen in het verhaal meegenomen en doordat personages een andere achtergrond en cultuur hebben, wordt de serie als geheel ook heel divers op een geloofwaardige manier. Het verhaal van Zoë is heel realistisch en sterk uitgewerkt. Je kruipt in haar hoofd en voelt haar emoties terwijl ze worstelt met hetgeen op haar pad komt. Niet alleen bij Zoë, maar ook bij Thijs zorgen achtergrond en familieverhoudingen voor verrassing en diepgang. Hoewel pittige onderwerpen dus niet geschuwd worden, brengt Renées humor de luchtigheid die het verhaal perfect in balans brengt.

Al met al is Niemand zoals Zoë een origineel en sterk, liefdevol verhaal, met humor en een verrassende diepgang perfect in balans. Realistische personages doorstaan met humor hun uitdagingen in dit verhaal vol vriendschap en liefde.

Meer recensies van MarieJoseJansen