Fenomenale afsluiter van een heerlijke feelgoodserie
Plankgas, Sabine is het 3e en laatste deel van de Sportschool-serie.
We volgen Sabine, die we natuurlijk al een beetje kennen uit de vorige verhalen. Deze stoere chick is ambulancechauffeur en kickbokst. Tijdens haar werk ontmoet ze Pepijn en er lijkt iets moois te ontstaan, maar hij heeft bij nader inzien ook wel nare trekjes. Passen ze eigenlijk wel bij elkaar? Sabine komt graag in de sportschool. Natuurlijk met de zumbies, daarnaast kickbokst ze. Bij de kickbokslessen helpt ze nieuweling Gary met de basisprincipes en hij ziet haar duidelijk zitten. Maakt hij kans of wordt het toch Pepijn?
Door haar vlotte en beeldende schrijfstijl neemt Renée ons direct mee in het verhaal en worden we weer heerlijk ondergedompeld in Den Haag, wat ze merkbaar op haar duimpje kent. Ze heeft niet veel woorden nodig om een duidelijk beeld en fijne sfeer te schetsen! Alle personages zijn heerlijk divers en uitgesproken. Sabine leren we nu goed kennen. Waar ze eerst stoer en zelfverzekerd leek, merken we gaandeweg het verhaal twijfels en onzekerheid. Mede door Pepijn, die zichzelf heel wat vindt, vraagt Sabine zich af of ze wel goed genoeg is. Hij was bij mij afgebrand tot aan zijn sokken toen dat hij het waagde om feelgoodromans af te kraken. Het moge duidelijk zijn dat ik meer zag in Gary, maar dat bepaalt Sabine natuurlijk zelf! Het illustreert maar hoe je mee gaat leven met de personages!
Al met al was dit laatste deel de perfecte afsluiting van een heerlijke feelgoodserie! Door de beeldende schrijfstijl vol humor, door de diverse eigenzinnige karakters waar je intens mee kunt meeleven en door de originele insteek en het feit dat elk verhaal uniek is, maar we de andere verhaallijnen ook nog kunnen volgen! Het einde is ook een droom, op en top feelgood!