Meeslepend en realistisch

Marieke Leest 05 februari 2025
Mijn eerste boek was De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo. Nu las ik dit After I do. Nochtans twee totaal verschillende verhalen. Maar bij beide kon ik gewoon niet stoppen met lezen. Het is dan ook erg dat ik bijna al haar boeken wel in de kast heb maar nog niet heb gelezen. Dus hop, laat dit een signaal zijn om ook haar andere boeken op te pakken!

Lauren is getrouwd met Ryan. De laatste tijd maken ze alleen nog maar ruzie en de tijd dat ze elkaar gelukkig maakten lijkt een ver verleden. Bij de laatste ruzie besluiten ze om tijdelijk uit elkaar te gaan en elkaar een jaar lang niet te spreken. Op die manier willen ze uitvissen of ze elkaar nog graag zien en verder willen gaan met elkaar.

In het begin heeft Lauren het enorm zwaar. Ze denkt constant aan hem. Bij haar zus Rachel en vriendin Mila kan ze gelukkig vaak terecht. Door deze vrouwen in haar leven neemt ze het leven op zonder Ryan. Ze gaat zelfs daten. Op een bepaald moment lukt het zelfs om soms niet meer aan Ryan te denken. Het is ook een jaar waarbij ze ook dichter naar haar familie toe groeit. Iedereen heeft ook een andere kijk op relaties en huwelijken waardoor Lauren zelf ook gaat nadenken over haar idee van het huwelijk.

De schrijfstijl is vlot en de korte hoofdstukken volgen elkaar snel op. Het is een heel mooi realistisch meeslepend feelgoodverhaal met diepgang. Door dat het verhaal veel herkenbare elementen bevat en de personages echte emoties beleven, ga je zelf ook nadenken over je leven en hoe je er zelf in staat.

Ik heb echt genoten van dit boek. Een aanrader als je van feelgood houdt die niet te zoet is en veel realistische elementen bevat.

Meer recensies van Marieke Leest