De laatste steen
Jennie Whitmore werkt als politie-inspecteur als de school waar ze als leerling heeft gezeten wordt gesloopt. Bij de sloop ontdekken de werklui het stoffelijk overschot van een mens. Jennie is er zeker van dat dit Hannah is. Haar vriendin verdween net voor het eindexamen. Er werd altijd gedacht dat ze was weggelopen. Jennie heeft hier indertijd enorm onder geleden. Als het onderzoek uitwijst dat het inderdaad Hannah is, doet Jennie er alles aan om de zaak te mogen onderzoeken zelfs al is ze eigenlijk betrokken partij. Ze moet in haar verleden duiken om te weten te komen wat er gebeurd is.
Zoals altijd met de boeken van MJ Arlidge is ook dit een pageturner met vlotte en korte hoofdstukken. Jennie neemt iedereen onder de loep die toen verdacht was, zoals de vader van Hannah die geweld durfde gebruiken tegen zijn dochter, de leerkracht waar Hannah een affaire mee zou hebben gehad maar ook haar vrienden van de kodak-club moeten er aan geloven. Super verrassend is het plot niet want ik had toch redelijk snel een vermoeden van de ontknoping. Toch vond ik deze whodunnit zeer tof om te lezen met de intriges uit het verleden die naar boven komen. Dit alles voelde heel realistisch aan en verschillende thema’s komen ook aan bod in het verhaal.
Geen seriemoordenaar of bloederige scenes in deze thriller maar vooral een mysterieuze zoektocht naar wat er in de jeugd van Jennie en haar vrienden precies is gebeurd.