Spannend en verrassend

Marieke Leest 04 maart 2025
Dit is al het vierde boek dat ik heb gelezen van deze auteur en ik hou ervan! Psychologische thrillers met onverwachte wendingen van Nederlandse bodem.

In dit boek lezen we vanuit twee perspectieven. Nadja en een onbekende persoon. Nadja verliest haar man in een auto-ongeluk. Het ongeluk wordt als niet verdacht beschouwd maar Nadja kan het niet geloven. Haar man is een uiterst voorzichtige chauffeur. Maar als er nog iemand in haar omgeving sterft, is Nadja er nog meer van overtuigd dat haar man niet zomaar een ongeluk heeft gehad. De omgeving waarin het verhaal zich afspeelt is ook eens iets anders. Nadja heeft namelijk een uitvaartcentrum en ondanks de moeilijkheden in haar privéleven, staat het werk niet stil.

In het andere perspectief lezen we over iemand wiens moeder overleden is en wiens vader er helemaal aan onderdoor is gegaan. Geleidelijk aan komen we meer te weten maar het blijft lange tijd onduidelijk wat de twee perspectieven met elkaar te maken hebben.

Het is spannend en het verhaal verloopt verrassend. Er zijn enkele onverwachte wendingen. Ik kon ook moeilijk de beide perspectieven linken aan elkaar en op het eind wordt pas duidelijk hoe het verhaal in elkaar zit. Verschillende verdachten passeren de revue. Het boek leest supervlot en is echt een pageturner die ik moeilijk kon neerleggen.

Alweer een aanrader als je van psychologische thrillers houdt! Net als haar eerdere boeken.

Meer recensies van Marieke Leest

Als Jolenes helikopter crasht in Irak, moet ze terugkeren naar het huwelijk en gezin dat ze onder hoogspanning achterliet. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.