Het blauwe uur
Bij een kunstwerk van een wereldberoemde kunstenares wordt een menselijk bot ontdekt. Nochtans staat op de beschrijving dat dit van een dier had moeten zijn. De conservator James Becker wil dit kunstwerk laten onderzoeken en reist daarvoor naar een eiland waar je enkel op en af kan als het eb is. Maar daar wacht hem een vriendin van de kunstenares en tevens de beheerder van haar werk die wel wat tegenwerking biedt. De perspectieven van verschillende personages wisselen zich af met dagboekfragmenten van de kunstenares.
Helaas heeft Paula Hawkins mij met dit boek niet kunnen overtuigen. Paula Hawkins heeft wel een fijne beeldende schrijfstijl, zeker wat betreft de omgeving waar het verhaal zich afspeelt en ze geeft haar personages voldoende achtergrond en diepgang mee. Maar het verhaal ontplooit zich echter vrij traag en de spanning is ook aan de lage kant. Soms modderde het een beetje aan en ook miste ik een echt verrassende realistische plottwist.
Wat ik wel heel goed vond aan het boek is hoe de auteur de sfeer van het eiland wist mee te geven. Maar het thrillergevoel ontbrak teveel.