Loepzuiver
Karin Laughter - Loepzuiver
Loepzuiver is een verhalenbundel met zes verhalen van Karin Slaughter. Volgens mij zijn sommige verhalen al eerder verschenen maar nu gebundeld in een mooie hardcover. Zelf had ik nog geen enkel verhaal gelezen.
Kwijt
In dit verhaal is Will Trent undercover op de luchthaven bezig met een opdracht als hij plots een man met een meisje ontdekt waarvan het meisje vreemd doet. Will Trent vermoedt dat het kind ontvoerd wordt maar raakt de man en het meisje kwijt. Als de man na een tijdje geïdentificeerd en opgepakt wordt, blijkt het meisje niet meer bij hem te zijn en begint er een race tegen de klok om haar terug te vinden.
Dit verhaal vond ik enorm spannend en er zat echt heel veel in deze slechts +/- 70 pagina’s! Mijn favoriete verhaal uit de bundel.
Onmisbare vrouwen
Dit verhaal is echt heel kort, maar toch heftig. Er komen heel wat thema’s in voor, die pas op het einde gruwelijk onthuld worden.
Onbegrepen
Martin is een gemiddelde man. Doorsnee in alles. Hij blinkt nergens in uit, hoewel hij dat liever wel zou willen. Martin is een thrillerlezer die zelf op onderzoek uitgaat als zijn collega vermoord wordt.
De zegen van het gebroken zijn
Mary Lou werkt voor de kerk. Als het kruis hersteld moet worden, gebeurt er iets vreselijk. Daarna volgt er een terugblik naar wat er precies in her verleden gebeurd is. Mary Lou is gescheiden maar ondanks dat haar ex haar bedroog, wordt zij als de schuldige aanzien in de kerkelijke kringen. Ze krijgt een affaire met een gehuwde dominee maar ook hij laat haar weer in de steek. Ze wordt onderbetaald en ondergewaardeerd op het werk. Als ze dan ook nog eens ongehuwd zwanger blijkt te zijn, ziet ze helemaal geen uitweg meer. Niet echt een thriller maar eerder een vreselijk verhaal over hoe er in de kerkelijke kringen omgegaan wordt met vrouwen in sommige Amerikaans staten.
Ongezien
Jun lijdt aan longkanker. De schooldirectrice kreeg vijf maanden geleden te horen dat ze slechts enkele maanden heeft. Vandaag wordt die dag. De dag dat ze eindelijk van de pijn zal verlost worden. Maar ze wil nog een ding te weten komen voor het zover is.
Blond haar, blauwe ogen
Julia is studente journalistiek en onderzoekt de verdwijning van twee meisjes. Hoewel het einde voorspelbaar is, was dit toch een vlot en spannend verhaal.
Een heel spannende verhalenbundel. Elk verhaal was anders. Het waren niet alleen thrillers maar ook aangrijpende verhalen. Elk verhaal had de nodige spanning. Ik vond dit veruit de “leukste” verhalenbundel die ik al heb gelezen met al die verschillende verhalen. En het spoort me aan om eindelijk verder te gaan met de boeken van Karin Slaughter die ongelezen in mijn kast staan.
Kwijt
Onmisbare vrouwen