Onze prachtige puinhoop
Wauw! Wat een mooie uitgave is dit nieuwe boek van Valerie!
Toen ik het boek ontving, heb ik het vrijwel meteen opengeslagen. Ik ging even een hoofdstukje lezen maar zat plots al vijftig pagina’s verder. Het verhaal had meteen een hoog feelgoodgehalte en Valerie heeft zo’n fijne schrijfstijl. Een tikje Vlaams, met humor en het leest heerlijk vlot. Het verhaal is ingedeeld in drie delen. In deel een lees je afwisselend hoe de relatie gestart is tussen Laura en Lucas in “het verleden” en hoe het nu gaat “in het heden”. Er beginnen barstjes te ontstaan omdat Laura veel te veel werkt en ze elkaar dus veel minder zien. De eerste verliefdheid gaat over in liefde en ze moeten hun best doen om toch nog steeds gezamenlijke momentjes te creëren terwijl het gewone leven ook de nodige aandacht vraagt. Vanaf deel twee wordt duidelijk dat dit niet “gewoon een feelgood” is. Ik wil hier niet dieper op ingaan omdat ik geen spoilers wil weggeven maar je zal er misschien wel de zakdoekjes moeten bij nemen en je wordt ineens van de ene emotie in de andere gegooid. Feelgood is eigenlijk niet echt het juiste woord maar “realgood” past beter bij het genre dat Valerie schrijft.
De titel “Onze prachtige puinhoop” omvat echt heel mooi het verhaal.
De titel “Onze prachtige puinhoop” omvat echt heel mooi het verhaal.