Geheimen en intriges

Marieke Leest 26 maart 2025
Spanning en spice, daarvoor moet je bij Anja Feliers zijn. Ook dit keer een geslaagde combinatie met het nieuwe boek: Who the fuck is Alix?

Alix is een gerenommeerde interieurarchitect en krijgt de vraag van de bekende kunstenaar Niko L om zijn loft te renoveren. Echter Alix kent Niko nog vanuit een ver verleden. Toen heeft ze een tijdje iets met hem gehad. Nu is ze samen met Arjen en heeft een volwassen zoon. Ze twijfelt om de opdracht aan te nemen omdat ze schrik heeft om weer voor zijn charmes te vallen. Ook heeft ze het haar vriendin Charlotte beloofd, nadat er vroeger iets is voorgevallen. Echter van zodra ze Niko terugziet, gooit ze haar twijfels vrijwel meteen overboord.

Als lezer had ik zoiets van, nee Alix! Geef niet toe aan je gevoelens voor Niko!! Ik wou haar echt door elkaar schudden. Wat er precies in het verleden gebeurd is, daar heb je lange tijd het raden naar. Intussen maakt het hoofdpersonage vreemde keuzes, en kan je het echt niet rijmen met de sterke vrouw die ze op andere vlakken is.

Het boek lees enorm vlot. De spanning is vooral het gevolg van de geheimen die de personages met zich meedragen. Niemand laat het achterste van zijn tong zien. In ieder geval niet op de figuurlijke manier want het boek heeft wel enkele spicy scenes. Hoewel ik die alleszins nog goed vond meevallen.

En dan dat einde! Dit had ik echt niet verwacht! Een plotwending van jewelste. Deze maakt sowieso alle ervaringen die ik tijdens het boek had helemaal goed. Want ja, ik ga eerlijk zijn. Soms dacht ik tijdens het lezen dat het niet altijd erg realistisch leek. Maar dus #OMGThatEnding !

Een geheimzinnige thriller vol intriges die de lezer zal verrassen waar niets is wat het lijkt. Zeker een aanrader als je houdt van de serie van Kathleen Verlinden van Anja Feliers.

Meer recensies van Marieke Leest

De sirenen is de nieuwe roman van bestsellerauteur Emilia Hart, een krachtig relaas over de veerkracht van vrouwen en de magie van de zee. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.