Avontuurlijk
Ik las ‘Oog in oog’ van Anita Kroef.
Op Dani's droomreis, met haar man en twee tienerdochters door het Afrikaanse Botswana, staat ze plotsklaps oog in oog met haar jeugdliefde Liam. Hij is hun privégids op een meerdaagse safaritocht door de uitgestrekte en verlaten Okavango Delta. De hernieuwde ontmoeting veroorzaakt spanningen tussen haar man Nick en Liam, maar ook wordt Dani vanaf dat moment elke nacht geplaagd door akelige dromen. Telkens herleeft ze een traumatisch voorval uit haar jeugd. De dromen dwingen haar onder ogen te zien wat er toen is gebeurd. Waarom vertrok Liam destijds zo plotseling naar Afrika en liet hij haar wanhopig en alleen met een groot probleem achter? Lukt het Dani op tijd haar dromen te ontrafelen? Of slokt de onherbergzame Okavango Delta hen samen met haar geheimen voor altijd op?
De proloog trekt je direct het verhaal in.
Het is spannend en zet de toon voor het boek. Daarna komt het verhaal langzaam op gang waarna er steeds meer vaart in komt. Ondertussen zie je bijna hoe de natuur in Afrika eruit ziet door de gedetailleerde beschrijving. Het gezin van Dani maakt deze reis waarbij ze oog in oog komen te staan met een vriend uit het verleden. Wat er ruim 20 jaar geleden gebeurde wordt door terugblikken op een spannende manier steeds meer duidelijk. De zin’ De korstjes op de nooit helemaal genezen oude wond waren ruw losgetrokken, waardoor de stinkende etter naar buiten gelopen was,’ maakt dat op een mooie manier duidelijk.
Het verhaal leest lekker weg en is zeker de moeite waard. Het krijgt van mij 5 sterren.
De proloog trekt je direct het verhaal in.