heftig verhaal.
Als blijkt dat Roberts huwelijk met Freija gebaseerd is op leugens, besluit hij een time-out in te lassen en betrekt hij het huis van zijn overleden tante. Mede door het gemis van zijn stiefzoon Mille luistert Robert naar zijn verborgen demonen en vervalt hij in oude gewoonten wanneer de fles naar hem lonkt.
Dan wordt vlak bij zijn verblijf een lijk gevonden en realiseert Robert zich dat hij met het vertellen van de waarheid, het contact met Mille dreigt te verliezen. Verscheurd door schuldgevoel zet hij alles op alles om de schade te beperken.
Het verhaal begint rustig maar neemt je al snel mee en hoe meer je naar het einde komt laat het niet meer los en wil je weten wat er gebeurt.
Robert besluit even afstand te nemen van zijn huwelijk en trekt zich terug in het huis dat zijn tante aan hem heeft nagelaten. Hoewel hij het vreemd vindt dat hij het alleen erft en niet samen met zijn broer komt het hem nu wel goed uit. Hoewel hij in het begin nog dacht een goed huwelijk te hebben blijkt dat daar niks meer van over is.
Tegenover Mille, zijn stiefzoon voelt hij zich schuldig omdat de jongen eigenlijk alleen bij hem terecht kan. Dit heeft met de ziekte van zijn vrouw te maken die een grote rol speelt in hun relatie en in die met haar zoon.
In het huis van zijn tante komt hij een beetje tot rust en maakt kennis met een vreemde buurman én een vrouw die bij hem aanklopt voor een hulpvraag. De karakters worden goed uitgediept maar geven ook ruimte om een eigen beeld te vormen. Wanneer er een lijk gevonden wordt begint er een rollercoaster van gebeurtenissen die je steeds weer een andere kant opsturen. Een vriend van vroeger wordt een trouwe vriend waar hij altijd op kan rekenen en die hem onvoorwaardelijk steunt. Wanneer blijkt dat zijn vrouw niet de enige is die hem voorliegt maar ook geheimen uit zijn jeugd worden blootgelegd neemt de spanning alleen maar toe. Als dan ook nog dingen uit haar jeugd naar voren komen zet dit alles op scherp. De angst om zijn stiefzoon drijft hem voort waarmee hij zelfs zijn eigen leven op het spel zet.
Als je dan na een zeer heftig plot eindelijk adem kunt halen gebeurt er zoiets onverwachts dat het me nog even bezighield.
Het boek heeft me niet teleurgesteld. Er zitten enkele hele mooie zinnen verwerkt in de tekst. Als blijkt dat er ook autobiografische stukken in verwerkt zijn maakt dat het boek nog heftiger.
Ik vind het zeker 5 sterren waard. Aanrader!
Ik vind het zeker 5 sterren waard. Aanrader!