Waardevolle toevoeging aan de Gina Harte-serie
“Het laatste meisje” is inmiddels het elfde boek in de reeks rond inspecteur Gina Harte van de Britse schrijfster Carla Kovach, en het is wederom een aanrader voor liefhebbers van psychologische thrillers. Dit boek kan zonder voorkennis van de eerdere delen worden gelezen, waardoor nieuwe lezers het verhaal net zo goed kunnen waarderen als trouwe fans van de serie.
De schrijfster heeft een spannende en meeslepende schrijfstijl die de lezer van begin tot eind in het verhaal trekt. Ze maakt slim gebruik van korte, krachtige hoofdstukken en wisselt regelmatig van perspectief, waardoor het verhaal vaart houdt en de spanning hoog blijft. Deze keuze zorgt voor een vloeiende leeservaring, waarbij je als lezer telkens op het puntje van je stoel blijft zitten.
Het plot is zorgvuldig opgebouwd, vol verrassende wendingen en goed getimede spanningsmomenten die de aandacht moeiteloos vasthouden. Ditmaal zijn er meer dan genoeg verdachten, wat het speurwerk extra boeiend maakt en je continu laat twijfelen over wie er verantwoordelijk is voor de ontvoering van Annabel. Door haar gedoseerde aanwijzingen en ingenieuze misleidingen weet de auteur je als lezer steeds weer op het verkeerde been te zetten, wat resulteert in een intense en bevredigende leeservaring.
Een belangrijk thema in dit boek is obsessie en stalking, waarbij Carla Kovach de verontrustende diepten van obsessieve liefde blootlegt. Het verhaal illustreert de gevaarlijke wegen die sommigen inslaan uit een verwrongen idee van liefde, wat niet alleen zorgt voor spanning maar ook een beklemmende sfeer creëert die de lezer aan het denken zet.
Wat Gina Harte deze keer menselijk maakt, is haar moeizame relatie met hoofdinspecteur Chris Briggs. Gina voelt aan dat er een afstand tussen hen is ontstaan en merkt dat hij haar ontwijkt. Dit leidt ertoe dat ze een impulsieve beslissingen neemt, een moment waar ik plaatsvervangende schaamte voor Gina had wat maakte dat ik zelf even wou wegduiken – een krachtig bewijs van Carla Kovach’s talent om haar personages levensecht en kwetsbaar neer te zetten.
Het laatste meisje” is opnieuw een waardevolle toevoeging aan de Gina Harte-serie en een aanrader voor iedereen die van thrillers met sterke personages, onverwachte wendingen en een donker psychologisch randje houdt. Carla Kovach bewijst met dit deel opnieuw waarom haar boeken zo verslavend zijn.