Aanrader voor liefhebbers van psychologische thrillers met een emotionele onderlaag.
Het verkeerde kind" is tot stand gekomen via de M.J. Arlidge Crime Writer’s Room, een schrijfproject waarin bestsellerauteur M.J. Arlidge telkens samenwerkt met een andere auteur. Voor dit boek sloeg hij de handen ineen met Julia Crouch.Deze samenwerking heeft geleid tot een emotioneel geladen en meeslepend verhaal waar de schrijfstijlen van beide auteurs mooi samenvloeien en je niet kan afleiden wie wat zou geschreven hebben.
Deze samenwerking heeft geleid tot een emotioneel geladen en meeslepend verhaal, waarin de schrijfstijlen van beide auteurs naadloos in elkaar overvloeien. Hierdoor is het vrijwel onmogelijk te achterhalen wie welk deel geschreven heeft, wat getuigt van een sterke samenwerking.
Het verhaal wordt verteld vanuit verschillende perspectieven, wat zorgt voor een gelaagde leeservaring. Hierdoor krijgen we niet alleen een uitgebreider beeld van Max’ verdwijning, maar ook van de impact ervan op zijn omgeving. Het boek laat indringend zien hoe mensen verschillend omgaan met zo’n aangrijpende situatie en wat dat met een relatie kan doen.
Voor Sarah, Max’ moeder, is het verlies doordrenkt van radeloosheid, schuldgevoel en wanhoop. Ze worstelt met een postnatale depressie, en het gebrek aan steun van haar man Jake maakt haar strijd alleen maar zwaarder. Jake beseft pas laat hoe slecht het écht met Sarah gaat en blijft zelfs in deze heftige situatie afstandelijk. In plaats van haar te ondersteunen, duwt hij haar dieper de afgrond in.
Naast de psychologische diepgang bevat het boek ook de spanning en twists die je van een Arlidge-thriller mag verwachten. De wisselende perspectieven en korte hoofdstukken zorgen voor een hoog tempo, waardoor je het boek nauwelijks kunt wegleggen.
"Het verkeerde kind" is meer dan een spannende thriller; het is ook een verhaal over verlies, rouw en de complexe dynamiek binnen relaties onder extreme druk. Een aanrader voor liefhebbers van psychologische thrillers met een emotionele onderlaag.