Spannende misdaadthriller met emotionele diepgang
Midden in de nacht In het holst van de nacht sluipt een donker figuur met een jerrycan vol benzine door de verlaten straten Aangekomen bij zijn bestemming, steekt hij eerst een herdenkingskaars aan en giet vervolgens de benzine door de brievenbus. Binnen enkele ogenblikken staat de woning in lichterlaaie.
Wanneer er een verkoold lichaam in de afgebrande woning gevonden wordt, worden Inspecteur Gina Harte en haar team worden ter plaatste geroepen om een onderzoek in te stellen.
Al snel blijkt dat er spoed vereist is bij het onderzoek als de volgende avond opnieuw een poging gedaan wordt tot brandstichting.
Slaagt Gina Hart erin om de dader in zijn kraag te vatten alvorens er nog meer slachtoffers vallen?
“Jouw laatste wens” is ondertussen al het 10de deel in de reeks rond inspecteur Gina , maar voor mij was dit mijn eerste kennismaking met auteur Carla Kovach. Hoewel het deel uitmaakt van een langere serie, was het verhaal verrassend goed te volgen. Toch voelde ik af en toe dat ik achtergrondinformatie over eerdere gebeurtenissen miste, vooral bij verwijzingen naar Gina’s persoonlijke leven en haar relaties binnen het team.
Het verhaal bevat alle ingrediënten die een goede misdaadroman nodig heeft; een spannend en goed doordacht plot dat je regelmatig op het verkeerde been zet, een stoer hoofdpersonage met haar persoonlijke kwelgeesten, en een schrijfstijl die de lezer direct het verhaal in trekt. De korte hoofdstukken dragen bij aan een snel leestempo, en de heldere taal maakt het boek toegankelijk, zonder in te boeten op diepgang.
Een van de sterke punten is de dreigende sfeer die telkens voelbaar is bij de brandstichtingen vooral omdat ze vanuit het perspectief van de dader worden verteld. Dit zorgt voor een extra laag spanning en een onheilspellend gevoel, omdat je als lezer in het hoofd van de dader duikt. Al snel blijkt dat ook de brandstichter zelf een gevangene is van zijn eigen nachtmerrie wat je nog nieuwsgieriger maakt naar zijn motivatie.
Naast de zoektocht naar de dader is er ook veel aandacht voor de persoonlijke worstelingen van Gina Harte. Zij komt in dit verhaal onder extra druk te staan. Niet alleen moet ze een moordzaak oplossen, ze wordt ook geconfronteerd met een journalist die dreigt persoonlijke geheimen uit haar privéleven openbaar te maken. Deze mix van haar professionele en persoonlijke uitdagingen voegt een extra laag spanning toe. Ondanks de dreiging van de publicatie en haar toenemende vermoeidheid, blijft Gina vastberaden en laat ze zich niet intimideren door de journalist wat haar tot een krachtige en veerkrachtige hoofdpersoon maakt..
De ontknoping is slim opgebouwd en houdt de lezer tot het einde in het ongewisse. De auteur slaagt erin de spanning op een natuurlijke manier op te voeren, waarbij de lezer constant wordt aangemoedigd om mee te denken over de identiteit van de dader en je erover laat twijfelen.
"Jouw laatste wens" is een uitstekende misdaadthriller die niet alleen spannend is, maar ook ruimte biedt voor emotionele diepgang. Ik kan zeggen dat ik genoten heb van het verhaal en dat het zeker niet het laatste boek zijn die ik in deze reeks zal lezen. Ik kijk er dan ook naar uit om meer delen uit deze reeks te ontdekken.