Verwarrend en vervreemdend verhaal
Jonathan Alkaitis is een vermogend man. Hij runt dan ook een bedrijf in vermogensbeheer waar zowel schatrijke beleggers hun geld hebben ondergebracht als ook gewone mensen die bijvoorbeeld hun pensioengeld hebben geïnvesteerd in Alkaitis zijn systeem. Maar dan, tijdens de financiële crisis van 2008, stort alles als een kaartenhuis in elkaar en Alkaitis zijn bedrijf blijkt een ponzi systeem te zijn waarbij er niks is belegd en rendementen werden uitbetaald met de inleg van nieuwe deelnemers.
De ponzifraude heeft gevolgen voor veel mensen en iedereen gaat hier anders mee om. Gemeenschappelijke factor is het op drift raken.
Wat wisten de werknemers van de fraude en wat wist Vincent, Alkaitis zijn vrouw?
Deze Vincent is de hoofdpersoon van het verhaal. Wat gebeurt er uiteindelijk met haar? En wat heeft de graffiti op het Glazen Hotel in Caiette daar mee te maken?
Het Glazen Hotel is een vervreemdend boek, wat het tot een bijzondere leeservaring maakt. De lijnen zijn verwarrend en soms lastig te volgen. Het vergt veel concentratie om de draden te ontwarren.
Knap geschreven, voor mij 3 sterren waard
Knap geschreven, voor mij 3 sterren waard