Dag Mina en Vincent, ik zal jullie missen

Marina67 18 september 2024
In dit derde deel van de trilogie rond Mina Dabiri en Vincent Walder is er weer een race tegen de klok gaande. Mina haar ex, de minister van Justitie Niklas Stockenberg, is vermist. Hij heeft een vreemd bericht gekregen waarin wordt vermeld hoe lang hij nog te leven heeft.
Intussen worden er stapels met botten gevonden in de ondergrondse metrogangen.
Het team van Julia, Mina, Christer, Adam en Ruben wordt weer aangevuld met Vincent maar deze keer ook met Loke, assistent bij het gerechtelijk laboratorium.

Het is een verhaal vol mysteries, zandlopers, magische vierkanten, kevers, een Koning en een Prins.
Politiek speelt ook een rol, met armoede, racisme, geweld en de zelfkant van de maatschappij als thema's.

Het verhaal heeft voor zowel Mina als Vincent een persoonlijk tintje, voor Mina vanwege haar ex en de vader van Nathalie en voor Vincent vanwege de ontvangst van vreemde puzzels en dreigbrieven.
In een spannende ontknoping komen alle lijnen samen. Maar dan is er nog een epiloog die alles wat je dacht te weten ontkracht in een ware illusie.

Aan de ene kant jammer dat dit een laatste deel is, want de personages gaan gemist worden. Aan de andere kant is het goed dat de verhaallijnen rondom Mina en Vincent niet eeuwig doorgaan en is dit een mooie afsluiting.

De schrijfstijl is zoals gewoonlijk aangenaam, de spanning goed gedoseerd en de personages levensecht. Een mooie waardering van 4 sterren!

Meer recensies van Marina67