Over een krachtige vrouw

Marina67 17 oktober 2024
Jeanne Dufour is overleden aan ALS. Haar levensverhaal wordt verteld vanuit de perspectieven van de mensen die een grote rol speelden in haar leven en voor wie zij een bepalende factor was.
Nathan is haar zoon. Hij is in opleiding tot chirurg en heeft een vriendin die graag kinderen wil. Maar door de relatie en met name de scheiding van zijn ouders is Nathan een basisvertrouwen kwijt geraakt.
Callum is Nathans vader. Ook chirurg, in hetzelfde ziekenhuis. Toen Nathan 10 was is zijn vader weggegaan en hij heeft al jaren een relatie met Nora, met wie hij dochter Olivia heeft.
Matteo is de partner van Jeanne geweest tot haar dood. Hij was haar eerste vriendje en hij heeft nooit kunnen verkroppen dat ze voor Callum koos.
Julie is de zus van Jeanne.

Door de ogen van de personages krijgt de lezer een beeld van Jeanne. Hoe was zij, welke keuzes maakte ze, welke geheimen had ze en wat was haar invloed op de mensen om haar heen?
De personages worden mooi uitgewerkt, de relaties goed beschreven in een fijne schrijfstijl. Het boek is vooral karakter gestuurd, maar werkt toe naar de ontknoping van het plot, Jeannes testament.

Voor mij 3,5 ster

Meer recensies van Marina67