Mooie roman over de strijd van de Hugenoten
De 19-jarige Minou Joubert woont met haar vader Bernard, broertje Aimeric en zusje Alis in Carcassonne. Haar moeder is overleden.
Piet Reydon is een Hugenoot die in Carcassonne heeft afgesproken met zijn oude vriend Vidal, een katholiek priester, om hem de gestolen lijkwade van Antiochië te overhandigen.
Blanche de Bruyere is de vrouwe van Puivert. Ze heeft haar man vermoord en is naarstig op zoek naar Minou.
De lezer leeft mee met de gebeurtenissen waarin Minou, Piet, Vidal en Blanche verwikkeld raken. Het verhaal speelt zich af in de tijd waarin de Hugenoten en katholieken tegen elkaar streden. Het voert de lezer mee van Carcassonne naar Toulouse en Puivert, allen gelegen in de Languedoc. In een allesbeslissende finale komen de personages tegenover elkaar te staan.
De auteur is duidelijk goed bekend met de Languedoc, de oude talen van die streek en ze heeft zich goed verdiept in de geschiedenis van Frankrijk. Ze geeft ook een toelichting op de Hugenootse zaak en op de oude talen. De schrijfstijl is prettig en beeldend, leent zich voor een verfilming.
Voor mij 3,5 ster
Voor mij 3,5 ster