Herinneringen
We maken kennis met Sy Baumgartner op een dag, waarin niet alles gaat zoals hij wil. Dit is grappig geschreven en ik zit meteen in het boek. Maar ieder hoofdstuk heeft zijn eigen sfeer en dat werkt niet altijd goed voor mij.
Baumgartner is femenoloog, in de 70 en werkt aan een boek over een Franse femenoloog. Zijn vrouw Anna is 10 jaar geleden overleden en hij mist haar nog elke dag. Sindsdien heeft hij verschillende vriendinnen gehad, maar het was nooit echt serieus. Met Judith, een vriendin van Anna en hem, heeft hij nu een hechte relatie en hij denkt erover met haar te gaan trouwen, maar dat loopt anders.
Op een dag krijgt hij een brief die hem weer hoop geeft. Hij ziet nieuwe kansen in het leven.
Het boek bestaat uit 5 hoofdstukken, waarvan hoofdstuk 1 en 5 het heden beschrijven. De andere hoofdstukken bestaan uit herinneringen en beschrijvingen van zijn jeugd en zijn familie. omdat er weinig interactie is, behalve in het hoofdstuk met Judith zijn deze hoofdstukken af en toe een beetje saai. Bovendien heb ik het gevoel dat hij een beetje te veel heeft willen vertellen.