Spannend en romantisch
Beknopte inhoud:
Openbaar aanklager Kaj Cardozo huurt de hulp in van het beveiligings- en onderzoeksbureau van Burke Broussard. Onbekenden trachtten Elijah, het elfjarig zoontje van Cardozo, te ontvoeren. Op die manier willen ze hem onder druk zetten om ervoor te zorgen dat Aaron Gates vrijgesproken wordt voor een moord die hij pleegde. Kaj heeft geen vertrouwen in de politie en doet daarom beroep op het bureau van Broussard om Elijah te beschermen. Val Sorenson wordt gekozen om voor de persoonlijke bewaking van Elijah in te staan.
Spoedig blijkt dat er veel meer speelt dan aanvankelijk leek. Het team van Broussard stuit op een spoor van geweld en op een web van intriges die allemaal met elkaar verweven lijken te zijn. En niet alleen het leven van de kleine Elijah blijkt gevaar te lopen, Kaj dreigt iedereen die hem lief is te verliezen.
Over het boek:
‘In diepe wateren’ is een thriller van de hand van Karen Rose. Alhoewel dit boek onder de classificatie ‘thriller’ thuishoort, bevat hij ook een hoog gehalte van een feelgood-roman, het verhaal is een mix van spanning en romantiek.
De hoofdpersonages in dit boek zijn Kaj Cardozo en Val Sorenson. Als openbaar aanklager werkt Kaj vaak aan spraakmakende zaken. Vijf jaar geleden verloor hij zijn vrouw en moeder van zijn nu elfjarige zoon Elijah. Val is een ex-marinier. Ze heeft nog steeds last van een traumatische ervaring die ze opliep tijdens haar dienst als marinier. Nu werkt Val in het beveiligings- en onderzoeksbureau van Burke Broussard, eveneens een ex-marinier. Van meet af aan voelen Kaj en Val zich tot elkaar aangetrokken, maar ze trachten afstand te houden omdat Val Elijah onvoldoende zou kunnen beschermen als ze afgeleid wordt van haar opdracht.
‘In diepe wateren’ neemt je vanaf de eerste bladzijde mee op sleeptouw. Je weet van bij aanvang wie de daders zijn, het spannende zit in het feit of Val en haar team hen zullen kunnen ontmaskeren en tegelijkertijd iedereen veilig zullen kunnen houden.
De schrijfstijl van Karen Rose is duidelijk en beeldend, waardoor je je een goed beeld kan vormen van de setting van het verhaal. De hoofdstukken staan in chronologische volgorde en worden beurtelings verteld vanuit verschillende invalshoeken. Zo volg je als lezer de stappen die de misdadigers zetten en de reactie van de speurders hierop en omgekeerd. Er zitten een aantal verrassende wendingen in het verhaal. Zo blijkt dat een aantal personages totaal niet zijn wie we bij aanvang dachten dat ze waren, zowel in de positieve als in de negatieve zin. Karen Rose is een meester in het verweven van verschillende plotlijnen.
De dialogen in dit boek zijn naar mijn gevoel soms nogal langdradig en overbodig. De personages worden iets te zwart-wit voorgesteld naar mijn gevoel. Ze zijn ofwel extreem goed ofwel extreem slecht. Op dit vlak mist het verhaal toch wat diepgang, vind ik.
Ondanks mijn laatste opmerkingen heb ik wel van dit boek genoten. Het verhaal is meeslepend, verrassend en spannend. Het is een aanrader voor mensen die van ‘soft’ thrillers houden, zonder gruwelijke beschrijvingen.
Met dank aan uitgeverij De Fontein voor het recensie-exemplaar van dit boek.
Algemene info:
ISBN: 978 90 261 6817 8
Uitgeverij: De Fontein
Genre: thriller
Aantal pagina’s: 533
Link: https://www.uitgeverijdefontein.nl/boek/in-diepe-wateren/
Over het boek:
Met dank aan uitgeverij De Fontein voor het recensie-exemplaar van dit boek.
Algemene info:
ISBN: 978 90 261 6817 8