Het Heidi-feest , deel twee?
De titel van dit boek verwijst meteen naar het belangrijkste thema en dat is het traditionele en nogal barbaarse Heidi-feest. In dit geïsoleerde dorp is dat een jaarlijks terugkerend hoogtepunt. Soms (of veel vaker?) loopt dat feestje behoorlijk uit de hand.
Op de achterflap wordt een ander thema genoemd, nl, ‘de angst voor de ander en wat de gevolgen kunnen zijn als we die te serieus nemen en ons er door laten leiden.’ Tja, dat kan dan wel op de achterflap staan maar dit thema komt echt niet zo goed uit de verf. Misschien iets voor ‘Het Heidi-feest, deel twee’ ook door Jannemieke Caspers?
Het boek vertelt een kort, sprookjesachtig verhaal. Het is dan wel een kort, maar let op goed op: de informatiedichtheid is erg hoog.
Uiteindelijk vallen niet alle puzzelstukjes op hun plek en er blijven veel vragen onbeantwoord. Is dat een minpunt? Of juist een voordeel omdat het de lezer aan het denken zet? Ik neig naar het eerste. Ik ging door de open eindjes eerder minder dan meer nadenken namelijk. Vanuit de optiek dat het toch geen logisch geheel wordt.
Het Heidi-feest is een fascinerend en origineel boek. Ik zal het niet snel vergeten. Dat samen met twee kritischere noten hierboven brengt mij op 3 sterren.