Boeiend boek over sloom konijn
Lessons van Ian McEwan boeide mij wel. Hoewel het een dik boek is en hier en daar ook nogal uitwijst, bleef het toch interessant.
Het is ook allemaal herkenbaar met al die wereldgebeurtenissen (Tsjernobyl, corona, de val van de muur etc). En de hoofdpersoon, Roland, maakt ook dingen mee die heel herkenbaar zijn voor zijn generatie (echtscheiding, switch van politiek links naar ietwat rechtser etc).
Maar Roland is wel een sloom geval! Hij laat alles maar gebeuren. Het overkomt hem allemaal maar. De les van dit boek is voor mij dat je je wel af en toe moet afvragen wat je zelf eigenlijk wilt!