Misdaad in het oude Romeinse Rijk

marjamarietje 20 februari 2025
Het derde boek van Daila Comastri Montanari dat zich afspeelt in het oude Rome en waarbij Publius Aurelius zich als een soort detective een misdrijf onderzoekt.
Publius Aurelius is senator in het oude Rome in de periode van keizer Claudius. Hij onderzoekt in dit boek een aantal moorden die plaats vinden tijdens een bezoek bij de Romein Gnaeus die woont bij het Meer van Avernus.

Het boek geeft een beeld van het leven en de intriges in het oude Rome. Publius Aurelius neemt je mee in zijn denkwijze en onderzoek en doet zijn best alles te ontrafelen daardoor leest het boek als een fijn detective. Vooraan in het boek staan de personalia en achteraan in het boek de vele Romeinse termen die gebruikt worden, het is handig dit onder het lezen er af en toe bij te houden. Ik geef dit boek drie sterren omdat het een makkelijk leesbaar boek is als je van niet te ingewikkelde historische romans houdt.

Meer recensies van marjamarietje