Meer dan 6,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Hebban recensie

Glijd niet als suffe sukkel richting de kist!

Marjan van Druenen 16 december 2014

Schrijver, journalist en zoals hij zichzelf noemt: professioneel 'buttkicker' Jan Dijkgraaf, bij menigeen bekend als columnist of schrijver van managementboeken biedt met Wake-up call voor mannen een helpende hand aan (heel verrassend) … mannen. Niet alle mannen, nee aan veertigplussers. Als kind vond je waarschijnlijk een man van boven de veertig een oude man. En wellicht noemde je hem een opa en dacht je dat hij niet lang meer te leven zou hebben. Nu ben je zelf zo’n man. Of vrouw, want dit boek is ook zeer goed leesbaar en bruikbaar voor de vrouwelijke veertigplusser.  

Waar denk je aan bij veertigplusser? Juist! Midlifecrisis. De tijd in je leven waarbij je met de harde waarheid wordt geconfronteerd: je hebt meer tijd achter je dan voor je. Volgens Dijkgraaf is er een officiële behandeling tegen de midlifecrisis en deze methode wordt in dit boek onthuld. Deze aanpak is tevens bedoeld om zo’n crisis te voorkomen. En het is simpel!!! Het enige wat je te doen staat is alle onderdelen van je huidige leven eens kritisch onder de loep nemen en ingrijpen waar nodig. Stel jezelf de vraag: hoe wil ik oud worden?  

Kijk eens naar de nare gewoontes die je in de loop der tijd hebt ontwikkeld. Niet alleen de geluiden die je maakt, maar ook je gedrag, kleding die je draagt en hoe je jezelf verzorgd. Onderzoek eens nauwkeurig hoe het met je gezondheid is gesteld, of te wel: wat stop je allemaal in je mond? Hoe ziet je lijf eruit? Ben je nog aantrekkelijk voor je partner? Tevreden met je werk? Je seksleven? Durf eerlijk naar jezelf te kijken en roep eventueel daarbij de hulp in van je partner of een goede vriend.  

Dijkgraaf confronteert je met vragen waar je natuurlijk al lang het antwoord op weet, maar liever niet uitspreekt. Hij laat je lijstjes maken, Jan Dijkgraaf is gek op lijstjes. Met plussen en minnen. Een plan van aanpak, maar dan zeer eenvoudig en daardoor vermoedelijk werkbaar. Maak lijstjes en blijf jezelf vragen stellen.  

Welbeschouwd komen alle onderwerpen wel aan bod en omdat de oplossing vaak zo verschrikkelijk eenvoudig is kun je er wel vanuit gaan dat dit het enige zelfhulpboek is waar je echt wat aan hebt. Er zijn slechts twee ingrediënten nodig: de wil en een beetje discipline. Het resultaat zal er naar zijn.  

Een lekker ongecompliceerde pocket met de nodige Dijkgraaf-achtige (droge) humor en sarcasme opgetekend. Kort door de bocht, maar o zo duidelijk. Het voordeel: dit verhaal blijft hangen.  

Wake-up! Je kunt nog lang genoeg dood zijn!

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Marjan van Druenen

Gesponsord

Aan het lot kun je niet ontsnappen ... of wel?

Intermezzo is een prachtige roman over broers en geliefden, van dé literaire stem uit Ierland.

Door de late middeleeuwen letterlijk aan te raken blaast Van Loo ons verre verleden meer dan ooit nieuw leven in.

Een ode aan de Hollandse keuken en de smaak van thuis.

Meer dan 200 recepten voor de kerstdagen.

Superdikke editie met 3D-beeld, geuren en vele andere extra's!

Het leukste cadeau voor iedereen: lol verzekerd!

Toine Heijmans neemt zijn lezers mee naar de uiterwaarden, de laatste Nederlandse wildernis.

Een roman over iemand die floreert als onderzoeker, maar zich het comfortabelst voelt als ze zelf in de schaduw blijft

In Lijtje deelt Harmen van Straaten ontroerende, grappige en herkenbare verhalen over zijn dementerende moeder.

De schitterende beelden en poëtische teksten vertellen het verhaal van een bijzondere vriendschap, tussen het meisje en de drie dieren.

Een magisch coming-of-age-verhaal over een jongen die zijn eerste weekend zonder zijn ouders doorbrengt. . . en een leeuw die op hem komt passen.

Een thriller over verloren zielen, familiebanden en dodelijke loyaliteit.

Deze nieuwe fase kan er een zijn van vreugde, vervulling en verdieping.

De Gouden Griffel-winnaar in een luxe uitgave!

De auteur van Het meisje in de trein is terug! Ligt de waarheid op het eiland begraven?

Kenia, 1926. De jonge Ivy staat voor grote uitdagingen. Ondertussen is Ranjana, een jonge Indiase vrouw, op de vlucht.

Een nieuwe, inclusieve geschiedenis van het vroegst bewoonde continent van de wereld.

Een prachtig overzicht van de liefdespoëzie, van de vroege middeleeuwen tot nu

Hoe kunnen we ons een weg banen door dit alles?

Drie jaar geleden overleed haar beste vriendin, en sindsdien staat Erins leven stil.

Kenia, 1910. Als de jonge Ivory meereist met haar vader op safari, wordt ze onmiddellijk verliefd op het land en de natuur