Turbulentie en wervelstormen, letterlijk en figuurlijk!
De boeken van Jenny Colgan nemen je altijd mee naar het leven op minder voor de hand liggende plekken en heel vaak zijn die op een eiland in Schotland. Ook in dit boek worden we niet teleurgesteld. In Boven de wolken volgen we het leven van Morgan en haar liefde voor vliegen en vliegtuigen, wat haar met de paplepel is ingegoten door haar vliegtuigminnende grootvader en familieleden.
Morgan kiest vol passie voor het vliegeniersleven, maar bewandelt haar eigen weg. Die ook niet vanzelfsprekend op de eilanden uitkomt.
Voor mij was het even wennen dat Jenny Colgan mij meenaam naar het drukke Londense vliegveld leven. Wat Morgan daar meemaakt raakt haar en mij daarmee ook. Je voelt de strijd van Morgan met zichzelf en de verwachtingen van haar omgeving en familie. Door de druk die ze zichzelf oplegt, lijkt ze wat echt belangrijk is uit het oog te verliezen.
Een gegeven in Jenny's boeken en gelukkig ook in Boven de wolken is het liefdesleven van de hoofdpersoon en ook daarin worden we niet teleurgesteld. Er blijft zelfs ruimte om te speculeren met wie Morgan zal eindigen tot vlak voor het einde van het boek en dat is altijd fijn, zelfs bij een feelgood roman!
De traumatische gebeurtenis die Morgan meemaakt en de hulp die ze daarbij krijgt, van de nieuwe man in haar leven heel erg op de voorgrond en de verborgen, maar niet minder effectieve, interventies van haar familie, zorgen voor een letterlijke wervelstorm aan wendingen en turbulentie in het boek en zorgen dat je steeds verder wilt lezen.
Een nieuwe dimensie aan de verhalen van Jenny Colgan, waarbij het meer rustige en kabbelende karakter van het eilandleven altijd meer de basis vormde van de levensloop van de hoofdpersoon. Dat is in dit boek echt anders en maakt het een echt nieuwe serie, waarbij ik nu al uitkijk naar het volgende deel.