Heftig boek, waarin je goed inzicht krijgt in hoe groot de impact is van trauma op verschillende generaties!
Marco Kunst vertelt het verhaal van Mylo, die zijn hartsvriend verliest tijdens een levensgevaarlijk experiment met een kogel van zijn opa.
Kunst laat Mylo vertellen over zijn de impact van deze gebeurtenis en zijn leven zoals dat hiervoor was.
Mylo vertelt dit in zijn eigen woorden en daardoor blijf je dichtbij zijn belevingswereld en kijk op zichzelf en de mensen om hem heen.
Het taalgebruik van Kunst sluit aan bij de beoogde doelgroep en maakt herkenbaar en toegankelijk.
Ook geeft het een mooi inzicht in hoe, soms meer dan goed bedoeld, volwassenen de plank mis kunnen slaan wanneer we jongeren willen helpen.
Wat mij raakte was de impact van het intergenerationeel trauma dat in dit boek van vader op zoon werd doorgegeven. De kwetsbaarheid van de drie mannen en de drive van Mylo om dit te doorbreken ontroert tot op het bot.