Ik las de graphic-novel-editie
Bedankt voor het recensie-exemplaar @newbookcollective!
Ik had het geluk om deze prachtige geïllustreerde editie te ontvangen van de klassieker De vreemde kwestie van Dr. Jeckyll en mr. Hyde. Een verhaal waarvan ik de strekking vaag kende, maar wat ik nooit zelf gelezen heb. Nu mocht het er eindelijk van komen!
Laat je niet misleiden door deze editie op formaat prentenboek. Aan het taalgebruik merk je namelijk snel genoeg dat het niet gaat om een prentenboek, maar een volwaardig boek voor volwassen. Eentje met mooie tekeningen die je direct meenemen in het verhaal; dat dan weer wel!
Het verhaal zelf is er een die je aan het denken zet. Het gaat allemaal wat vlug en had van mij iets meer uitgewerkt mogen worden, maar het principe van een alterego dat alle donkere kanten van je ziel belichaamt is zeer interessant. Iedereen is opgebouwd uit goede en slechte eigenschappen, maar wat als naast je eigen ik waarin je je goede eigenschappen cultiveert en je slechte eigenschappen zo klein mogelijk houdt een wezen bestaat dat alleen jouw slechte eigenschappen heeft en geen enkele wroeging voelt om daarnaar te handelen? En hoe ga je om met de rush die dit breken met de (sociale) normen teweegbrengt?
Een mooi gegeven en heel tof dat hier een eeuw geleden al dit boek over geschreven is dat nu nog steeds gelezen en hertaald wordt. Ik ben blij dat ik het nu ook heb kunnen lezen!