Indrukwekkende oorlogsroman

Marjolein82 24 april 2025
"Dan is geloof dus het enige wat nog overblijft."

De geheimen van zussen is weer een prachtig geschreven boek van Amanda Barrat. Haar fantastische, gevoelige schrijfstijl maakt dat dit boek een diepe indruk achterlaat.

Warschau, 1939. De zussen Antonina en Helena zwaaien hun vader uit als hij naar het front gaat. Niet veel later vallen de bommen op Warschau en veranderd het leven van de zussen volkomen.
Antonina besluit om onderdak te bieden aan Joodse kinderen. Helena sluit aan bij het geheime Poolse leger. De zussen worden gedwongen dit voor elkaar geheim te houden en dit dreigt hun uit elkaar te drijven.

Een indrukwekkend verhaal gebaseerd op ware gebeurtenissen. De schrijfstijl van Barrat is ontzettend mooi waardoor dit boek vol prachtige zinnen staat. Normaal lees ik heel snel maar ik heb nu sommige zinnen overnieuw gelezen en het boek af en toe weggelegd omdat ik niet wilde dat ik het boek te snel uit had.
Een van de mooiste boeken die ik heb gelezen!

Meer recensies van Marjolein82