Mooi verhaal over een onbekende geschiedenis
En verlos ons van het stof speelt zich af tijdens de Dust Bowl, een voor mij onbekende geschiedenis. De Dust Bowl was een periode van droogte en stofstormen op de prairievlakten van Canada en de Verenigde Staten in de jaren 1930 en vooral in 1934 en 1936.
Deze 10-jarige Pearl woont in deze periode in het stadje Red River. Ze heeft een levendige fantasie en slaat zich daarmee door het leven. Haar vader sheriff Spence is een gerespecteerde man en Pearl is dan ook trots op hem.
Op een dag springt er een vreemde man van een trein, hij blijkt Pearl te kennen, maar zij hem niet.
Deze man zal het vertrouwde leven van Pearl totaal op z'n kop zetten.
Wat kan Susie Finkbeiner toch mooi schrijven! Je wordt helemaal meegezogen in het verhaal. Groot en klein leed wisselen elkaar af en geven een goed tijdsbeeld van het leven destijds.
Deze man zal het vertrouwde leven van Pearl totaal op z'n kop zetten.